петак, 22. јул 2016.

Обележавање 25. годишњице "Мелóда" (1/14. октобар 1991. – 1/14. октобар 2016)...


Промоција Дивниног новог албума "Антологија" (ПГП РТС) одржана је 1. марта 2016. у Белом двору, под покровитељством Њ. К. В. престолонаследника принца Александра Карађорђевића. Прво издање албума распродато је за месец дана.
Прослава 25 година заједничког рада Дивне и "Мелóда" настављена је у априлу, наступима у Сава центру и Новосадској синагоги. Потом је започета концертна турнеја која ће до краја године обухватити све веће градове у Србији – у мају су одржани концерти у Крушевцу, Нишу и Крагујевцу. Свих пет дворана биле су пуне до последњег места.
Сем тога, Дивна је недавно с Бајагом снимила његову песму "Од када тебе волим", а њено име нашло се у луксузној монографији великог формата "Изузетне жене Србије", са биографијама и фотографијама знаменитих Српкиња од краљице Наталије до наших дана.
У јуну Дивна је одржала концерте у Чигирину у Украјини и у Минску у Белорусији. Дивнина традиционална седмодневна летња школа (мајсторска радионица) певања и хорског дириговања у Ариљу почиње прексутра, у недељу 24. јула, и траје до 31. јула 2016. године, а отворена је за хорове и појединце, као и за диригенте који желе да усаврше своја знања.
У недељу 31. јула у порти храма Св. Ахилија у Ариљу одржаће се концерт Дивне Љубојевић и хора "Мелόди" којим ће бити свечано затворен музички фестивал "Арлемм" за 2016. годину. Почетак концерта је у 21:00 сат. Истога дана, уочи завршног концерта, такође испред храма Св. Ахилија, са почетком 20:30, одржаће се концерт полазника Летње школе "Арлемма" који су похађали Студио духовне музике Дивне Љубојевић.
У августу, у овиру концертне турнеје по Србији, предстоје наступи у Књажевцу и Пироту. Након летње паузе, поред продужетка турнеје по Србији, планирани су и концерти у Русији...
Више детаља од свим овим догађајима сазнаћете ако будете пратили нашу званичну страницу на Фејсбуку: Divna & Melόdi...

Нема коментара:

Постави коментар