Divna & Melόdi - The official YouTube channel

Loading...

петак, 27. јануар 2012.

Дивна и Мелóди на интернету


Дивна Љубојевић и хор Мелóди имају своју званичну интернет презентацију, YouTube канал, Фејсбук страницу и блог. Нашој званичној интернет презентацији може се приступити са две адресе: www.melodi.org.rs и www.divna-melodi.com. Доступна је на три језика: српском, енглеском и француском (нажалост, подаци на њој не ажурирају се баш редовно).
Званични YouTube канал Мелóда је www.youtube.com/user/hormelodi. Иако су ту до сада постављена само три наша видео-спота, до данас има преко 74.000 прегледа.
Званична Фејсбук страница Дивна и Мелóди постоји тачно годину дана на адреси: www.facebook.com/divnaljubojevic. Њу уређују готово сви чланови хора који имају фејсбук профил,  стога садржи најсвежије информације о нашим активностима.
На крају, ту је и блог страница (www.divnaljubojevic.blogspot.com) коју управо читате...
Поред ових званичних, ауторизованих представљања Дивне и Мелóда, на интернету постоји више тачака које су покренули и одржавају љубитељи нашег појања. На Фејсбуку на пример постоји неколико таквих страница и група.
Занемарујући овом приликом причу о ауторским правима и овлашћеном или неовлашћеном постављању и екплоатисању музике на интернету, покушали смо да истражимо колико је наша музика заступљена на YouTubu. Ево до каквих смо резултата дошли. Следи 5 наших најслушанијих извођења на YouTubu:
Позивамо вас да кроз коментаре на овај чланак исправите и допуните ово наше мало истраживање извршено 26. јануара 2012. године... Унапред хвала.

Нема коментара:

Постави коментар